iPhone 8 Plus

James Martin merupakan jurugambar professional telah membawa Apple iPhone 8 Plus bersamanya bagi mengambil gambar sekitar San Francisco. Dan hasilnya sangat mengkagumkan.

Apple iPhone 8 Plus membawakan pemproses imej yang baru didalam cip utamanya Apple A11 Bionic yang memiliki lebih 4.3 billion transistor. Sensor 12 Megapixel yang digunakan sudah tentunya tidak setanding kamera DSLR, namun Apple menggunakan sepenuhnya pemproses imej bagi menghasilkan photo yang lebih cantik. Antara contoh gambar yang diambil seperti dibawah.

Apple juga telah memperkenalkan fungsi baru yang dipanggil Portrait Lighting bagi mengambil gambar portrait dengan kesan bokeh di latar seperti kamera DSLR Professional. Kesannya amat mengkagumkan seperti gambar di bawah.

Gambar Portrait kamera iPhone 8 Plus Gambar Portrait kamera iPhone 8 Plus
Gambar Portrait kamera iPhone 8 Plus Gambar Portrait kamera iPhone 8 Plus
Contoh Gambar Portrait Yang Diambil Menggunakan Apple iPhone 8 Plus

Apple iPhone 8 Plus juga dapat mengambil gambar dengan baik walaupun dalam suasana kekurangan cahaya. Gambar yang diambil pada waktu malam juga dengan kadar Noise yang rendah.

Sample Gambar Kamera iPhone 8 Plus Low Light Sample Gambar Kamera iPhone 8 Plus Low Light
Photo Waktu Malam Dengan Kesan Noise Yang Minima

Apple iPhone 8 telah dilancarkan dengan harga bermula USD699 atau sekitar RM3100 di Malaysia. Layari laman Harga Apple di Malaysia untuk mengetahui harga rasmi iPhone 8 apabila dilancarkan di pasaran Malaysia kelak.

Sumber : CNET

By neto

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.