PHP-7-Features-that-will-woo-every-PHP-fanPHP  , bahasa pengaturcaraan web yang popular  ketika ini  akan melancarkan versi 7 . Berikut adalah 5 perkara yang anda perlu tahu tentang PHP 7

1.  PHP7  di  angarkan akan di lancarkan versi stabil  pada bulan Oktober 2015 . Walaupun terdapat sedikit kelewatan

2. PHP 7 akan memperkenalkan operator  <=> Ia bagi digunakan bersaman kombinasi pembandingan terutama dalam proses penyusunan.

3. PHP 7 akan membolehkan pebangun untuk mengisytiharkan jenis jenis pulangan fungsi yang dijangka mempunyai – sama dengan petunjuk Jenis. Di samping itu, petunjuk jenis dan perisytiharan pulangan jenis baru kini menyokong jenis skalar baru, membolehkan pembangun untuk menunjukkan bahawa mereka menjangkakan strings, floats, int atau bools untuk diluluskan atau dikembalikan.

4. PHP 7 adalah berdasarkan kod pembangunan projek  PHPNG (PHP Next-Gen) . Ia di ketuai pihak Zend yang mana prestasi kelajuan meningkat antara 25-70 % berbanding versi lama tanpa mengubah sebarang kod anda pada aplikasi sedia ada.

5. PHP 7 adalah 2 kali lebih laju berbanding dengan mengunakan PHP 5  mengunakan PHPNG yang juga di lesenkan sebagai sumber terbuka.

By hasnan

Diploma dalam Sains Komputer (IT) dari UTM Ijazah Sarjana Muda Sains Komputer (IT) dari UKM