Samsung sedia menyatakan mereka akan mengeluarkan Galaxy Note 7 yang ditarik kembali dengan melakukan perubahan pada komponen dan menjualnya kembali di beberapa buah negara terpilih. Ramai yang telah mula mengelarkannya sebagai Note 7R, dan kini laporan lanjutan mengenainya hadir.

Menurut ETNews, Samsung dijangka menjual kembali Galaxy Note 7R bermula dari Korea Selatan sekitar penghujung Jun 2017 ini. Dengan nama refurbished, Samsung dilihat akan menawarkan potongan harga untuk peranti berkenaan berbanding harga jualan asal – iaitu salah satu perkara yang sedia diketahui ramai.

Samsung Galaxy Note 7

Menurut laporan sama, Samsung dijangka akan menjualnya pada harga sekitar 700,000 won berbanding pada asalnya, 988,900 won. Ini memperlihatkan potongan harga sekitar 288,900 won, iaitu sekitar RM1100.

Galaxy Note 7R ini menawarkan spesifikasi dan fungsi yang menyerupai Galaxy Note 7 asal, tetapi menawarkan saiz bateri yang sedikit kecil – iaitu berkemungkinan sekitar 3200mAh berbanding versi asal yang membawakan kapasiti 3500mAh. Ciri lain seperti rekaan skrin melengkung di tepi, S-Pen, kalis air dan sebagainya dikekalkan pada peranti berkenaan.

Buat masa ini, ia tidak diketahui lagi negara apakah yang bakal menerima Galaxy Note 7 R. Tetapi, sekiranya mengikut kiraan sama, dan ia ditawarkan di Malaysia pada harga RM2099, adakah anda akan mendapatkannya? Ketika ia dipasarkan di Malaysia, Galaxy Note 7 membawakan tanda harga RM3199.

Sumber : amanz.my

By neto

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.