TechSemut Malaysia

Apple Dilaporkan Menduduki Tangga Utama Dalam Angka Pengeluaran Peranti Boleh-Pakai

Apple Dilaporkan Menduduki Tangga Utama Dalam Angka Pengeluaran Peranti Boleh-Pakai

Apple Dilaporkan Menduduki Tangga Utama Dalam Angka Pengeluaran Peranti Boleh-Pakai
Mei 07
22:23 2017

Strategy Analytics terkini telah mengeluarkan angka untuk peranti boleh-pakai bagi suku pertama tahun 2017. Melalui angka yang dikeluarkan, Apple dilihat menduduki tangga utama pengeluaran tertinggi melalui penawaran Apple Watch mereka.

Menurut laporan penganalisa yang dikeluarkan, Apple Watch dikatakan telah dikeluarkan sekitar 3.5 juta unit pada suku pertama 2017, dan diikuti oleh Xiaomi pada tangga kedua dengan 3.4 juta unit. Walaupun angka tersebut tidak jauh beza, namun jikalau dilihat daripada trend jualan, angka peranti yang dikeluarkan oleh Xiaomi dilihat berkurangan dari tahun 2016 lepas (dari 3.8 juta unit kepada 3.4 juta unit), berbanding dengan Apple Watch yang meningkat (dari 2.2 juta unit kepada 3.5 juta unit).

Pengeluar peranti popular, Fitbit pula menduduki tangga ketiga dengan pengeluaran sekitar 2.9 juta unit untuk tempoh yang sama.

Strategy Analytics

Seperti biasa, angka yang dikeluarkan ini adalah daripada pihak penganalisa Strategy Analytics dan bukannya angka pengeluaran rasmi. Apa pun, secara kasar ia boleh dikatakan Apple telah mula mendahului dalam segmen ini – apatah lagi dengan Fitbit yang sedikit lambat dalam pengeluaran jam tangan pintar mereka.

Bagi anda sendiri, adakah anda menggunakan jam tangan pintar atau sebarang peranti boleh-pakai? Jika ya, apakah jenama yang digunakan anda?

Sumber : amanz.my

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

<

*

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com