terpakai malaysia ucanlah system restorant malaysia

Apple Mengatasi Samsung Sebagai Jenama Telefon Pintar Terlaris Pada Suku Ke-4 2020

Gartner kini telah mengeluarkan data berkenaan jualan telefon pintar pada suku keempat 2020 yang lepas, sekaligus memperlihatkan lima jenama dengan angka jualan yang paling tinggi.

Menerajui tangga teratas adalah Apple – sekaligus mengatasi Samsung yang bertahun-tahun pada kedudukan teratas. Apple berjaya mendapatkan pegangan pasaran jualan telefon pintar sebanyak 20.8% pada suku ke-4 2020 yang lepas, dengan jumlah jualan melangkaui 79 juta peranti.

Ia dilihat dibantu dengan pengenalan iPhone 12 yang hadir dalam 4 variasi – membolehkan Apple mengatasi Samsung sebagai penjual telefon pintar terkemuka dunia. Kali terakhir Apple pada posisi ini adalah pada suku ke-4 2016 yang lepas.

Pada tangga kedua adalah Samsung dengan pegangan sebanyak 16.2%, Xiaomi pada tangga ketiga dengan 11.3%, dan diikuti oleh Oppo dan Huawei.

Menurut Gartner, secara keseluruhan sepanjang 2020 yang lepas, Samsung menerajui pasaran, diikuti oleh Apple, dan Huawei berjaya mengekalkan kedudukan ketiga.

Sumber : amanz.my

Write a Comment

view all comments

*

fmovies 123 tv shows 123 series hd 123moviesfree 123movies watch tv shows online free watch tv shows free online watch anime free online watch movies online free watch tv shows online free watch movies online myflixer flixtor watch series online swatchseries soap2day watchmovieshd watchserieshd