MechComander dan MechCommander 2 adalah antara permainan klasik yang saya minati, dan sudah sekian lama menantikan permainan genre yang sama dengannya.

TechnicalReadout-3050U@1600x1200

Nampaknye penantian saya mungkin akan berakhir kerana Harebrained Schemes berjaya mengumpul dana hampir $ US4 juta untuk membangunkan semula permainan ini dengan nama BattleTech. Dan studio telah berkerja keras untuk membangunkan permainan ini sejak dari itu dan baru-baru ini mengeluarkan satu klip permainan yang menunjukkan sejauh mana permainan ini telah dibangunkan.

BATTLETECH-11

Demo permainan BattleTech yang dipamerkan adalah pada satu misi yang menampilkan 4 mechs, yang merangkumi dari Komando Scout yang kecil kepada Atlas yang mempunyai pelbagai senjata berat.

BattleTech yang baharu kelihatan sangat menyeronokkan, dan berasa seperti permainan strategi yang saya telah lama nantikan. Sistem permainannya adalah kompleks dan mendalam, tetapi masih mudah difahami dengan pantas. Grafik permukaan tanah masih kelihatan kurang jelas dan statik tetapi ini kerana BattleTech kini masih berada dalam “super pre-alpha,

Masih lagi ada sebarang maklumat mengenai pelancarannya, tetapi setelah melihat video diatas, barangkali tidak lama lagi.

BATTLETECH_04_HBS

sumber : http://techoais.com/

By neto

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.