Pokèmon GO, Merry Christmas!Assalamualaikum dan Salam Sejahtera
Bertemu lagi kita dalam artikel mengenai Pokèmon GO
Permainan ini pernah menjadi terkenal pada satu ketika dahulu, hanya trainer sejati yang masih setia main (jangan main semata-mata ikut trend :P)
Apa yang berita baik tu? Sempena akhir tahun 2016, mereka memberi cara yang terbaik untuk meraikan akhir tahun 2016 bersama Pokèmon GO


Jangan terlepas peluang untuk menikmati banyak peluang untuk menetas Togepi (dan Pokèmon lain), bermula pagi pada 25 Disember ini hingga tengah hari pada 3 Januari 2017 (PST). PokèStop pula anda akan dapat  satu sekali guna Incubator setiap hari (dalam lingkungan tarikh tersebut) selepas anda putarkan Photo Disc tersebut (sehari satu Incubator). Jika anda melawat PokèStop dalam lingkungan tarikh tersebut, anda mempunyai peluang yang besar untuk dapatkan telur yang menetas Togepi, Pichu dan beberapa Pokèmon yang lain, asalnya dijumpai dekat daerah Johto. Pikachu istimewa yang memakai topi perayaan juga tinggal sekitar lebih lama. Anda pasti mencari Pikachu yang edisi terhad dalam tempoh sambutan ini. 


Tambahan pula, dari tengah hari pada 30 Disember hingga tengah hari pada 8 Januari 2017 (PTS), rakan kongsi pertama Pokèmon dan evolusi mereka, asalnya dijumpai dekat daerah Kanto, lebih cenderung untuk ditemui. Maknanya peluang besar untuk menangkap Bulbasaur, Ivysaur, dan Venusaur, juga Charmander, Charmeleon, dan Charizard, tambahan Squirtle, Wartorle, dan Blastoise. Bukan itu sahaja, untuk tingkatkan peluang untuk dapatkan salah satu atau kesemua Pokèmon tersebut, gunakan Lure Modules yang sebelum ini bertahan 30 minit, tapi kini bertahan selama satu jam! (mungkin khas untuk acara ini)


Jadi tunggu apa lagi, bangun dan pi tangkap Pokèmon hahaha, tapi jangan abaikan keselamatan ya?


Sumber, Pokèmon GO Live
sumber : omghackers.com

By hasnan

Diploma dalam Sains Komputer (IT) dari UTM Ijazah Sarjana Muda Sains Komputer (IT) dari UKM

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.