Screen Shot 2014-10-03 at 8.01.17 PMJika anda pengemar jualan atas talian dan berminat untuk mengwujudkan kedai atas talian anda techsemut menyarankan anda mencuba perisian sumber terbuka opencart. Perisian yang telah di bangunkan di bawah lesen GPL ini sebenarnya telah banyak digunapakai oleh kedai atas talian di malaysia.

 

 

Antara kelebihan open cart ini , adalah terdapat pelbagai pilihan module seperti gerbang pembayaran dari paypal sehinggalah menyokong gerang bayaran syarikat tempatan seperti meps dan maybank2u  selain dari itu module penghantaran juga amat mudah di mana harga akan di kira mengikut rumusan yang telah anda tetapkan yang berpandukan nilai syarikat penghantaran . Terdapat juga pilihan tema yang menarik dan mudah untuk di ubahsuai mengikut citarasa perniagaan anda . Lagi kebihan open cart adalah sokongan terhadap pelbagai bahasa dan matawang . Kini anda tidak perlu risau kerana setiap  harga barang anda akan berubah mengikut jenis matawang yang pengguna pilih . Ia menjadikan laman perniagaan anda lebih global dan mungkin ada dari pembeli anda adalah dari luar negara.

Terdapat juga pilihan lain yang anda boleh pilih selain open cart terpulang kepada anda untuk membuat pilihan. So apa tunggu lagi , Perisian ini percuma dan boleh di muat naik dan di ubah suai pada bila-bila masa .

Untuk mendapatkan maklumat lanjut layari http://www.opencart.com/

Selamat Berurusniaga dari techsemuat.

By hasnan

Diploma dalam Sains Komputer (IT) dari UTM Ijazah Sarjana Muda Sains Komputer (IT) dari UKM

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.