BlackBerry Evolve Dan Evolve X Malaysia

BlackBerry baru sahaja melancarkan dua model baru untuk pasaran pertengahan iaitu BlackBerry Evolve dan Evolve X. Kedua-duanya merupakan peranti bersaiz 5.99 inci dengan resolusi 1080 x 2160 pixel serta memiliki bateri berkapasiti Li-Ion 4000 mAh.

Perbezaannya sudah tentu pada prestasinya di mana model BlackBerry Evolve menggunakan cip Snapdragon 450 dengan memori dalaman 64GB serta 4 GB RAM. Peranti ini juga hadir dengan dual lensa 13MP + 13MP di bahagian belakang manakala lensa selfie dimuatkan dengan lensa 16 Megapixel.

Bagi BlackBerry Evolve X pula memiliki CPU yang lebih baik dengan cip Snapdragon 660, 64GB memori terbina serta 6GB RAM. Kamera digunakan ialah 12MP + 13MP di belakang manakala kamera selfie menggunakan lensa 16 Megapixel.

Kedua-dua peranti ini juga memiliki pengimbas cap jari di belakangnya, USB Type-C dan menggunakan sistem Android 8.1 Oreo terkini. Tambahan untuk model Evolve X yang turut menyokong penggunaan pengecas tanpa wayar dan Dolby Atmos Sound.

BlackBerry Evolve Dan Evolve X Malaysia

BlackBerry turut mengeluarkan harga rasmi untuk kedua-dua model ini di mana harga BlackBerry Evolve X bermula INR34,990 (Sekitar RM2099) di India manakala model EvolveĀ  berharga INR24,990 (Sekitar RM1499) untuk pasaran Malaysia. Buat masa ini tiada maklumat mengenai harga serta tarikh pelancaran untuk pasaran Malaysia.

By neto

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.