terpakai malaysia ucanlah system restorant malaysia

China Mengatakan Pengharaman Aplikasi Oleh India Melanggar Peraturan WTO

Semalam Kementerian Teknologi Maklumat India mengharamkan 59 aplikasi dari China selama-lamanya dari pasaran negara mereka. Antara yang diharamkan ialah aplikasi popular TikTok dan WeChat. Hari ini China mengatakan tindakan India ini melanggar peraturan Pertubuhan Perdagangan Dunia (WTO) kerana tidak adil sehingga menjejaskan perniagaan syarikat dari China.

China menggesa untuk menarik semula pengharaman yang melibatkan hampir 300 aplikasi setakat ini bagi mengelakkan hubungan dua hala antara negara terjejas. India mengharamkan aplikasi dari China kerana mendakwa pengumpulan data yang dilakukan boleh menjejaskan keselamatan negara. Ia semuanya bermula selepas tentera kedua-dua republik bertelagah di sempadan Himalaya pada Jun 2020 sehingga mengakibatkan 20 tentera India terbunuh.

Sumber : amanz.my

Write a Comment

view all comments

*

fmovies 123 tv shows 123 series hd 123moviesfree 123movies watch tv shows online free watch tv shows free online watch anime free online watch movies online free watch tv shows online free watch movies online myflixer flixtor watch series online swatchseries soap2day watchmovieshd watchserieshd