TechSemut Malaysia

Garena Dijenamakan Semula Sebagai SEA

Garena Dijenamakan Semula Sebagai SEA

Garena Dijenamakan Semula Sebagai SEA
Mei 08
03:30 2017

GarenaGarena, salah satu syarikat internet dengan nilai yang tinggi di Asia Tenggara, kini telah menjenamakan semula syarikat mereka sebagai Sea Ltd. Dengan perubahan ini, ia dilihat syarikat internet ini akan lebih memfokuskan kepada rantau Asia Tenggara berbanding sebelum ini.

Syarikat yang berusia selama 8 tahun ini telah menerima suntikan dana daripada pelbagai syarikat, termasuk Tencent dan juga Khazanah.

SEA sedia mempunyai penawaran dalam arena pembelian atas-talian dan juga permainan. Dengan persaingan di rantau ini semakin meningkat dari hari ke hari, SEA turut tidak ingin ketinggalan. Selain daripada itu, mereka juga ingin memfokuskan ke pasaran Indonesia – yang mana dilihat tidak disertai ramai syarikat lain.

Buat masa ini, di rantau Asia Tenggara, Alibaba sedia membuat pelaburan tinggi termasuk melalui Lazada – sementara JD dikatakan ingin membuat pelaburan pada Tokopedia di Indonesia.

Bersama perubahan nama baru, Sea turut menerima suntikan dana $550 juta – yang akan digunakan untuk mempromosikan Shopee di Indonesia.

Sumber : amanz.my

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Your email address will not be published.
Required fields are marked *

*

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com