Pelan prabayar dibawah Maxis, iaitu Hotlink kini mengatakan mereka melaksanakan FUP (Polisi Penggunaan Saksama) pada waktu puncak dari jam 8 malam hingga 12 tengah malam, setiap hari sepanjang PKP ini.

Menurut wakil Hotlink melalui media sosial, mereka mengatakan perkara ini dilaksanakan dalam memastikan semua pelanggan dapat menikati perkhidmatan yang baik dan tanpa gangguan ketika berada di rumah.

Apa pun, tiada info lanjut berkaitan had dan sebagainya yang dikongsikan oleh pihak Maxis atau Hotlink untuk hal ini. Kami telah menghubungi pihak Maxis dalam mendapatkan maklumat lanjut berkaitan dengannya, dan akan kemaskini artikel sebaik sahaja menerima maklumbalas berkaitan perkara ini.

Mengikut pengamatan kasar, ia diilihat pengguna yang melanggan pelan tanpa had Hotlink yang ramai mengadu berkaitan perbezaan kelajuan ketika waktu puncak ini. Jikalau mengikut FAQ pihak Hotlink, dibawah FUP, pengguna akan dihadkan pada kelajuan 512kbps – tetapi ini adalah apabila telah menggunakan data melangkaui 50GB dalam sebulan.

Bagi anda yang menggunakan Hotlink atau talian Maxis, adakah anda melihat perubahan yang ketara pada kelajuan pelayaran web ketika waktu malam sepanjang PKP ini?

Sumber : amanz.my

By neto

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.