Sebulan yang lalu, Western Digital telah memperkenalkan cakera keras WD Gold dengan pilihan storan 18TB untuk pengguna umum. Terkini, syarikat tersebut dilihat mengemaskini peranti storan G-Series premium mereka dengan cakera keras yang sama.

Western Digital mengatakan bahawa tiga daripada peranti-peranti G-Series menerima kemaskini ini, termasuklah NAS G-SPEED Shuttle yang mempunyai pilihan empat dan lapan ruang cakera keras yang boleh memuatkan storan setinggi 188TB.

Peranti G-RAID pula mempunyai dua ruang cakera keras dan mempunyai sokongan untuk konfigurasi storan RAID 0 dan RAID 1. Ia juga dipadankan dengan sambungan Thunderbolt 3 untuk memudahkan pengguna mengakses kandungan terus daripada storan luaran ini tanpa perlu memindahkannya ke komputer terlebih dahulu.

Untuk mereka yang inginkan storan banyak yang mudah dibawa kemana-mana, storan G-DRIVE juga dikemaskini dengan storan tersebut, dan ia dipadankan dengna pilihan sambungan USB 3.0, USB Type-C dan Thunderbolt 3 jika diperlukan.

Menurut Western Digital, peranti storan G-Series akan tiba di pasaran-pasaran terpilih pada bulan Ogos kelak.

Sumber : amanz.my

By neto

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.