Screen Shot 2015-06-09 at 5.48.39 PM
Laman web yang menyediakan program soal selidik berbayar

Anda tercari-cari apakah rahsia sesetengah individu mendapatkan pendapatan sampingan dengan mengunakan internet ? ini bukanlah program scam atau mlm seperti yang sering kali kita tertipu , Program pendapatan melalui menjawab soal selidik yang telah di sediakan kepada anda akan dapat membantu anda menambah pendapatan . Anda hanya berdaftar dengan program ini , dan jika ada sebarang soal selidik yang anda boleh sertai mereka akan mengemail anda untuk penyertaan . Mudah tiada yuran penyertaan , Hanya perlu jawab soal selidik secara atas talian . Satu soal selidik yang anda jawab anda boleh medapat bayaran dari RM 5 hingga Rm 100 . Bergantung kepada jenis soalan , jika soalan yang berkaitan teknikal dan pakar ianya akan lebih tinggi.

Salah satu program ini oleh syarikat malaysia adalah valuedopinions yang diperkenalkan oleh researchnow.com. jika anda berminat boleh lah layari url www.valuedopinions.com.my .

Terdapat banyak lagi program seperti ini terutama dari syarikat luar negara dan bayaran dalam mata wang asing seperti US  dan UK seperti toluna. Anda boleh cuba mencarinya .

 

By hasnan

Diploma dalam Sains Komputer (IT) dari UTM Ijazah Sarjana Muda Sains Komputer (IT) dari UKM