terpakai malaysia ucanlah system restorant malaysia

Kemas Kini iOS 10.2.1 Menyelesaikan Masalah Bateri Pada Kebanyakan iPhone 6 Dan 6S

Masalah peranti yang terpadam secara tiba-tiba sungguhpun bateri masih mempunyai caj dilaporkan oleh pemilik iPhone 6, 6 Plus, 6S dan 6S Plus tahun lalu. Apple segera menjanjikan penyelesaian kepada masalah yang melanda ramai pengguna peranti-peranti ini. Hari ini akhirnya Apple mengesahkan masalah bateri ini diselesaikan menerusi kemas kini iOS 10.2.1 yang diberikan sebulan yang lalu.

Sungguhpun begitu mereka mengakui masalah hanya dapat diselesaikan pada  80% peranti iPhone 6S dan 70% pada peranti iPhone 6. Mereka mendapati sumber kepada masalah ini ialah bateri lama yang digunakan tidak mampu membekalkan kuasa yang mencukupi apabila pemproses memerlukan kuasa yang tinggi ketika melakukan fungsi telefon. Dengan kemaskini iOS 10.2.1 juga, peranti boleh dihidupkan terus selepas ianya terpadam. Sebelum ini ia terlebih dahulu perlu disambungkan kepada pengecas sebelum boleh dihidupkan semula.

Sumber : amanz.my

Write a Comment

view all comments

*

fmovies 123 tv shows 123 series hd 123moviesfree 123movies watch tv shows online free watch tv shows free online watch anime free online watch movies online free watch tv shows online free watch movies online myflixer flixtor watch series online swatchseries soap2day watchmovieshd watchserieshd