Minggu ini menyaksikan Samsung memperkenalkan telefon pintar terbaru mereka dibawah siri Galaxy Note 20. Dua variasi diperkenalkan di Malaysia, dan ia akan ditawarkan pada harga bermula RM3899. Bersama-sama dengannya, Samsung turut telah memperkenalkan Galaxy Watch3, Galaxy Buds Live, dan juga sebuah tablet dengan skrin kadar segar semula 120Hz.

Selain Samsung, Oppo turut telah melancarkan Oppo Reno4 untuk pasaran tempatan, dan ditawarkan pada harga bermula RM1699.

DI Malaysia, Xiaomi turut telah mengemaskini harga jualan untuk Redmi Note 9 dan juga Povo F2 Pro.

Google pada minggu ini membuat kejutan dan telah memperkenalkan telefon pintar mampu milik mereka dijana cip Snapdragon, iaitu Pixel 4a. Apple kini telah mengemaskini penawaran iMac Pro untuk pasaran tempatan, dan menawarkannya pada harga bermula RM7999.

Amerika Syarikat kini telah mengumumkan memberi tempoh selama 45 hari untuk TikTok, sekaligus memberikan ruangan sama ada untuk menjual atau mengharamkannya.

Bercakap mmengenai TikTok juga, kini Instagram telah memperkenalkan Reels, iaitu sebuah ciri yang sama seperti TikTok, hadir terbina pada aplikasi Instagram.

Dan akhir sekali, kini kerajaan telah memulakan kempen Shop Malaysia Online, sekaligus mengalakkan lagi proses jual-beli secara atas-talian.

Sumber : amanz.my

By neto

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.