terpakai malaysia ucanlah system restorant malaysia

NVIDIA Dilaporkan Dalam Perbincangan Mengambil-Alih ARM Pada Nilai Melangkaui $32 Bilion

Softbank sebelum ini telah diperkatakan dalam perancangan untuk menjual syarikat ARM – salah satu syarikat yang terkenal dengan penawaran rekabentuk cip pemprosesan. Hampir kebanyakkan pemprosesan mudah-alih menggunakan rekaan dari ARM – termasuk Qualcomm, Samsung untuk Exynos, Huawei untuk HiSilicon Kirin, dan Apple untuk cip mereka.

Melalui laporan Bloomberg, ia dikatakan NVIDIA dalam perbincangan lanjut bersama pihak Softbank untuk mengambil-alih ARM – yang mana mungkin memperlihatkan nilai transaksi mencapai $32 bilion.

Menurut laporan berkenaan, NVIDIA sahaja syarikat yang berbincang lanjut berkenaan perkara ini bersama Softbank – dan mungkin membuat pengumuman berkaitan dengan pengambil-alihan ini dalam beberapa minggu lagi.

NVIDIA pada masa kini sedia terkenal dengan penawaran GPU mereka, dan dengan pengambil-alihan ARM, ia turut akan meletakkan mereka dalam posisi yang baik dalam arena rekabentuk CPU.

Apa pun, seperti biasa, ia tidak disahkan sepenuhnya lagi NVIDIA akan mengambil-alih ARM. Masih terdapat kemungkinan Softbank menerima penawaran daripada syarikat lain, mahupun NVIDIA sendiri yang berfikir beberapa kali memandangkan pengambil-alihan ini mungkin turut menerima tentangan daripada sejumlah pihak, memandangkan ramai yang bergantung dengan rekabentuk daripada ARM.

Sumber : amanz.my

Write a Comment

view all comments

*

fmovies 123 tv shows 123 series hd 123moviesfree 123movies watch tv shows online free watch tv shows free online watch anime free online watch movies online free watch tv shows online free watch movies online myflixer flixtor watch series online swatchseries soap2day watchmovieshd watchserieshd