Google Berkongsi Beberapa Aplikasi Menarik Untuk Warga Emas

Mei 6, 2017 0

Dalam mengejar kemajuan teknologi, kadangkala kita mungkin melupakan warga emas untuk turut mengajarkan mereka manfaat teknologi seharian. Baru-baru ini Google Malaysia telah mengadakan bengkel ringkas dalam mengajarkan teknologi terkini untuk warga emas di Kuala Lumpur.

JBK Hackathon Bakal Diadakan Pada 20-21 Mei – Jom Daftar Sekarang!

Mei 6, 2017 0

Jom Belajar Koding merupakan salah satu aktiviti yang telah dijalankan pada tahun lepas, dimana melalui jelajah dibeberapa negeri, sesiapa sahaja boleh hadir dan pelajari asas pengaturcaraan dan pembangunan web. Kini, untuk acara kemuncaknya, JBK Hackathon bakal diadakan pada 20 dan 21 Mei 2017 ini di Cyberjaya. Acara kemuncak ini bakal menyaksikan pelajar daripada pelbagai negeri […]

Bayi Tersedak Susu?

Mei 6, 2017 0

Seringkali kita terdengar berita sedih tentang bagaimana bayi dibawah umur satu tahun(infants) maut dan akibatnya dikatakan berpunca daripada tersedak susu. Kes2 seperti ini berlaku di seluruh dunia dan boleh dikategorikan kepada dua: 1) Pada umur 6-12 bulan – walaupun tidak banyak kes berlaku pada umur ini, ianya disebabkan apabila bayi tersebut DIBIARKAN minum susu menggunakan […]

Ambil gula banyak menyebabkan kolesterol tinggi. Korang tahu tak?

Mei 6, 2017 0

Makcik takde kencing manis. Makcik takde darah tinggi. Ambil minyak pun sedikit.Tetapi kenapa cholesterol makcik tinggi ni doktor oi?? Ramai daripada kita tahu bahawa gula menyebabkan kencing manis dan obesiti. Tetapi ramai yang tidak tahu bahawa gula juga menyebabkan kolesterol tinggi. Perkara ini sangat berkait rapat dengan metabolisma gula di dalam badan kita. Jika nak […]

Xiaomi Tidak Menyertakan Bicu Audio Pada Mi 6 Bagi Mempertingkat Kapasiti Bateri

Mei 6, 2017 0

Bicu audio ialah yang secara peribadi kami rasakan masih lagi perlu. Tetapi sejak Oppo melakukannya pada R5, pengeluar lain seperti Apple , HTC dan LeEco  turut bertindak tidak menyertakan bicu audio 3.5mm. Terkini Xiaomi menyertai barisan pengeluar yang menghentikan sokongan I/O ini dengan tidak menyertakannya pada Mi 6. Apabila pihak Xiaomi disoal mengenai  keputusan mereka […]

Facebook Menguji Ciri Yang Memudahkan Anda Mengikuti Topik Perbincangan Kegemaran

Mei 6, 2017 0

Salah satu perkara yang membuatkan pengguna sering terikat dengan platform Facebook adalah kerana pelbagai ciri baru yang diuji dan dioptimasikan oleh Facebook untuk pengguna. Setiap minggu mereka dilihat menguji beberapa perkara baru, dan terkini, Facebook didapati menguji sebuah ciri baru yang dinamakan “Topics”. Melalui ciri baru ini, pengguna Facebook boleh mengikuti sesuatu topik kegemaran mereka, […]

Digi Memperkenalkan Perkhidmatan Pembelian Kredit Steam Wallet Melalui SMS

Mei 5, 2017 1

Servis pembelian atas talian Steam merupakan salah sebuah cara terutama ramai penggemar permainan komputer kini membeli permainan digital. Konsep pembeliannya mudah, dan Steam juga mempunyai katalog permainan video yang sangat besar. Akan tetapi, kadang-kala membeli permainan komputer di atas-talian boleh jadi agak sukar kerana kad kredit ataupun debit tidak mahu mengesahkan transaksi tersebut. Kini, pelanggan pra dan […]

Harga Jualan iPhone 7 Di Malaysia Ke-Empat Paling Murah Di Dunia

Mei 5, 2017 0

Sering didengari pengguna iPhone adalah terdiri dari golongan yang berada. Peranti keluaran Apple ini memang dijual pada harga yang lebih mahal berbanding peranti Android dengan spesifikasi yang lebih tinggi. Tetapi mahal dan murah harga peranti ini adalah subjektif. Deutche Bank hari ini mengeluarkan senarai harga jualan iPhone 7 128 GB di 33 negara apabila diubah […]

Monitor Acer Predator XB2 Memasuki Pasaran Malaysia- Harga Bermula RM 2399

Mei 5, 2017 0

PC berkemampuan tinggi perlu dipadankan dengan monitor yang berprestasi tinggi. Tiada gunanya mempunyai kad grafik berkuasa sekiranya monitor yang digunakan gagal memaparkan output dengan sempurna. Monitor Acer Predator XB2 direka khas untuk tujuan ini dan ia akan memasuki pasaran tempatan pertengahan bulan ini. Dua model Acer Predator XB2 di Malaysia dilengkapi skrin sebesar 27 dan […]

Caprice Bakal Melancarkan Aplikasi Mengaji.com Pada Bulan Ini

Mei 5, 2017 0

Caprice atau nama sebenar beliau, Ariz Ramli merupakan salah seorang selebriti yang juga usahawan teknologi. Sebelum ini, beliau telah hadir dengan Classruum yang membolehkan cikgu menawarkan kandungan terus kepada pelajar. Perkhidmatan berkenaan dilihat telah pun diambil-alih oleh Johor Corporation. Kini, selepas kejayaan Classruum, beliau dilihat sedang dalam persiapan untuk melancarkan produk terbaru yang dinamakan sebagai […]