140924102913-paypal-accepts-bitcoin-620xaSudahkan anda bersedia mengunakan duit maya ? ini yang menjadi kerisauan banyak pihak terutama apabila duit maya diperkenalkan maka berlakulah banyak spekulasi matawang akan timbul. Namun begitu , Paypal mengambil langkah ke depan dengan menerima pembayaran melalui bitcoin 

Apa itu bitcoin  ? bitcoin adalah duit maya yang diguna pakai untuk pembelian secara atas talian dan kini telah diperkenalkan bagi membeli di kedai-kedai dan syarikat yang mengambil bahagian . Secara ringkasnya duit ini akan mengantikan duit kertas anda pada masa akan datang . Anda tidak perlu lagi membawa wang kertas yang banyak . Hanya dengan mengunakan peranti seperti talifon pintar anda . pembayaran telah di buat . Malah kajian telah di buat oleh pihak paypal di mana suatu kanta yang direka dengan cip di mana anda hanya perlu memberi signal dari mata anda maka pembayaran telah telaksana.  Ini memang menjadi kontroversi dan persoalan tentang keselamatan pengunaan duit maya ini .

Adakah anda telah bersedia berurusniaga dengan DUIT MAYA BITCOIN ? adakah masa akan datang tiada lagi matawang negera dan setiap negara mengunakan satu jenis matawang iaitu BITCOIN ..

 

SUMBER : CNN

By hasnan

Diploma dalam Sains Komputer (IT) dari UTM Ijazah Sarjana Muda Sains Komputer (IT) dari UKM

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.