Berita Menarik

Paypal Malaysia Bakal Ditutup Bermula April 2019 – Semua Kakitangan Terkesan

Pembaca : 24
0 0

Hari ini kami digemparkan dengan berita bahawa Paypal, syarikat pembayaran atas talian yang cukup terkenal bakal menutup pejabat Malaysia mereka, dan akan memulakan proses VSS (Voluntary Separation Scheme) bermula bulan April 2019 sehingga Ogos 2019 kelak.

Menurut sumber-sumber kami, pengumuman penutupan pejabat Malaysia dikeluarkan hari ini oleh ibu pejabat Paypal di Amerika Syarikat, dengan alasan pertukaran bisnes model untuk menjadikan perniagaan mereka lebih efisyen.

Kami juga diberitahu bahawa semua pekerja Paypal Malaysia akan terkesan akibat penutupan ini, tetapi syarikat tersebut akan membantu para pekerja mereka untuk mencari pekerjaan baru melalui pelbagai latihan yang akan meningkatkan kebarangkalian mereka untuk mencari pekerjaan.

Diantara bahagian-bahagian Paypal yang ditempatkan di Malaysia dan akan terkesan dengan penutupan ini termasuklah bahagian khidmat pelanggan, ketua rantau APAC, bahagian pengurusan dan juga bahagian teknikal.

Untuk pelanggan Paypal di rantau APAC, ia juga dikatakan bahawa semua kemusykilan pelanggan akan ditangani oleh pusat khidmat pelanggan yang bertempat di Bangalore dan Shanghai.

Sumber : amanz.my

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Tinggalkan Balasan

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.