Bagaimana untuk manfaatkan S Pen dengan AR Emoji pada Samsung Galaxy Note9

Buka Samsung Galaxy Note 9 anda dan cari Gallery pada menu.

Seperti ini, Gallery>Albums>My Emojis yang menyimpan semua AR Emoji yang anda rakamkan sebelum ini secara default dalam Galaxy Note9.

Kemudian, anda boleh klik pada AR Emoji yang anda mahu sunting dan klik pada ikon pensil yang kecil di kiri untuk mulakannya.

Menu akan mula keluar untuk beberapa pilihan seperti cipta GIF, merubah nisbah aspek, mainkannya ke depan atau ke belakang dan sunting.

Klik pada ikon paling bawah dan anda boleh pilih sama ada Draw atau tambah Sticker atau Text secara manual semuanya dengan S Pen anda.

Jadikan AR Emoji anda lebih kreatif hanya dengan S Pen.

Samsung Galaxy Note9, kamera terbaik ketika dalam gelap

Perlukah kami bercakap soal kamera apabila ia membabitkan Samsung Galaxy Note9? Dwilensa baru sememangnya hebat. Terdapat bukaan apertur jenis f1.5 hingga f2.4 pada resolusi 12MP bagi keduanya.

Ia bermakna, anda boleh memperoleh gambar `depth of field’ yang cantik, foto terperinci, fotografi pada pencahayaan rendah serta imej tanpa kabur tidak kira anda dalam bilik yang gelap, berparti atau majlis makan malam, majlis kahwin malam, konsert atau majlis barbeku.

Setiap imej akan diproses secara AI apabila ia akan mengesan sehingga 20 jenis objek dirakam termasuk gambar binatang, manusia, makanan, teks, langit, pantai, mod malam, terbit matahari dan potret kemudian `mewarnakan’ imej secara asli serta nampak seakanakan hidup.

Ciri AI Swafoto pula mengesan bokeh secara terperinci dan menghasilkan potret lebih baik meskipun terdapat lebih daripada seorang dalam imej.

Lensa terbaru dengan zum optikal 2x menjadi fungsi lensa telefoto pada kamera Samsung Galaxy Note9 ini.

Mod Pro dalam Samsung Galaxy Note9

Untuk menjadi jurugambar dengan bantuan fon yang lebih cantik bukannya susah, dengan Samsung Galaxy Note9 anda boleh realisasikannya.

Gunakan mod profesional untuk melakukannya. Bagi mengaktifkan mod tersebut, klik pada kamera dan cari ikon Pro Mode.

Pro Mode meletakkan kawalan di tangan anda supaya anda mendapat imej yang sangat anda inginkan.

Melaraskan tetapan secara manual seperti ISO, kelajuan shutter dan pendedahan atau expose, anda boleh pilih gaya anda sendiri.

Selain itu, terdapat filter atau laraskan tetapan imbangan putih (white balance) untuk memenuhi pencahayaan yang berlainan.

Cuba tetapan yang berbeza dan lihat pratonton rakaman anda untuk mendapatkan visual yang anda mahukan.

Gambar paling jelas menggunakan Samsung Galaxy Note9

Kamera pintar dalam Samsung Galaxy Note 9, itulah yang disaksikan pada fon hangat pada masa sekarang.

Samsung Galaxy Note9 datang dengan dwi apertur yang merakam foto cantik pada mana-mana pencahayaan tidak kira siang atau malam dan di mana saja.

Jadi, ia fon paling best dimasukkan dalam poket memandangkan keupayaannya begitu baik. Lensa dwi apertur ini secara pintarnya mengesan persekitaran seperti mata manusia.

Ia kemudiannya akan memilih antara dua mod F. Pada mod f1.5, ia akan mencerahkan suasana ketika persekitarannya gelap.

Manakala dengan f2.4, ia akan membantu foto anda sharp dan dan jelas, sangat jelas.

Berdasarkan kamera 12 megapiksel pada kedua lensa dan terdapat Live Focus, ia tidak akan menjejasan imej meskipun anda sedang bergerak.

Malah, terdapat Scene Optimizer yang mengesan subjek ketika ia masuk dalam frame dengan 20 mod pilihan.

Prestasi laju Samsung Galaxy Note9

Prestasi telefon yang mengagumkan datang dalam Samsung Galaxy Note 9.

Ia dikuasakan prosesori dengan bahan pembuatan sangat kecil 10nm namun berupaya mengoptimumkan prestasi CPU dan GPU menjadikan Note9 beroperasi pantas tanpa menghabiskan bateri anda terlalu cepat.

Samsung turut memperkenalkan ciri baru sempena penambahbaikan sebanyak 55% pada CPU dan 23% pada GPU berbanding model lama sekiranya anda mendapatkan model 8GB+512GB.

Ia juga akan menentukan sekiranya pengguna mahu mengoptimumkan kecerahan, penjimatan bateri atau menutup sebarang notifikasi sekiranya sedang bermain game.

Note9 mempunyai lebih evolusi kemas meskipun pelbagai aktiviti skrin wujud.

Skrin home dan kunci yang boleh diubah mengikut citarasa anda pasti memberi kelebihan tersendiri ditambah pula gabungan bersama OS Android 8 memang menawan.

Manfaat CPU dan GPU baru Samsung juga menjadikan masa menggunakan telefon atau bermain game lebih lama mampu dicapai dengan tambahan keupayaan bateri 4000mAh pada Note9 ini.

Ia sangat berbeza dengan mana-mana Note terdahulu.

Malah, penggunaan kecerahan skrin maksimum pun tidak menjejaskan kapasiti bateri, selain tawaran mengecas pantas dengan menggunakan kabel atau tanpa wayar.

Lagi artikel menarik…

sumber asal : http://theskop.com

By hasnan

Diploma dalam Sains Komputer (IT) dari UTM Ijazah Sarjana Muda Sains Komputer (IT) dari UKM

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.