Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy Note 7 memberi impak besar pada Samsung selepas peranti itu memiliki masalah bateri yang terbakar dan meletup. Untuk kembalikan kepercayaan pengguna, Samsug bakal hadir sesuatu yang istimewa untuk model perdana Galaxy S8 tidak lama lagi dengan perubahan hardware yang lebih ketara berbanding model-model sebelum ini.

Dari segi rekaannya, Samsung dikatakan akan membuang butang Home pada bahagian hadapan Samsung Galaxy S8. Ia mngkin digantikan dengan butang visual di atas paparan. Tujuannya adalah untuk memberi ruang sepenuhnya hanya untuk skrin pada bahagian hadapan peranti Galaxy S8 dengan bezel nipis di atas dan bawah.

Selain itu, Samsung Galaxy S8 dikatakan hadir dengan aturan Dual Kamera di bahagian belakangnya. Namun ianya masih belum jelas sama ada Samsung akan menggunakan dua lensa yang berbeza seperti Apple iPhone 7 Plus yang memiliki kelebihan pada Optikal Zoom atau dua lensa yang dengan sensor yang sama seperti terdapat pada Huawei P9.

Samsung Galaxy S8Rekaan Konsep Samsung Galaxy S8 Tanpa Butang Home.

Di bahagian dalamnya pula, Samsung Galaxy S8 bakal dilengkapi dengan pemproses Exynos 8895 dan juga Snapdragon 830. Spesifikasi lain masih lagi belum didedahkan. Samsung Galaxy S8 dikatakan akan diperkenalkan pada awal tahun depan.

By neto

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.