Samsung Malaysia hari ini secara rasminya mengumumkan harga jualan untuk kedua-dua telefon pintar terbaru daripada mereka untuk pasaran Malaysia, iaitu Galaxy S8 dan juga Galaxy S8+.

Samsung Galaxy S8

Di Malaysia, Galaxy S8 akan menawarkan harga RM3299, sementara Galaxy S8+ pula akan dijual pada harga RM3699. Kedua-duanya akan dilancarkan pada 5 Mei 2017 kelak, tetapi pengguna tempatan boleh mendapatkan ia dengan lebih awal melalui pra-tempahan bermula 11 April hingga 13 April kelak.

Selain kebolehan mendapatkannya lebih awal, Samsung Malaysia juga menawarkan beberapa ganjaran tambahan bagi mereka yang membuat pra-tempahan. Ini termasuk sebuah clear cover, pelindung skrin, pengecas tanpa-wayar, dan juga powerbank 5100mAh. Disamping itu, semua pra-tempahan Galaxy S8 dan juga Galaxy S8+ turut hadir dengan penawaran Samsung Protection Plus yang menawarkan perlindungan jaminan selama 1 tahun untuk kerosakkan skrin (screen crack) disebabkan kemalangan yang menawarkan gantian sekali selama setahun, dan juga tambahan jaminan peranti selama setahun.

Samsung Galaxy S8

Bagi anda yang berminat, boleh memulakan pra-tempahan bermula 10 pagi 11 April ini hingga 11.59 malam 13 April 2017 kelak. Pengguna akan diperlukan menyertakan deposit sebanyak RM300 melalui kad kredit atau debit untuk pra-tempahan, dan boleh mendapatkan telefon pintar mereka bermula 4 Mei 2017 kelak.

Galaxy S8 dan Galaxy S8+ menggunakan skrin “Infinity Display” yang menawarkan rekaan hampir tanpa-bezel, hadir dengan pilihan saiz skrin 5.8-inci atau 6.2-inci, serta dilengkapi kemaskini antaramuka Samsung Experience. Melengkapkan peranti ini adalah cip pemprosesan 10nm – dimana pasaran Malaysia berkemungkinan menerima variasi Exynos. Galaxy S8 dan Galaxy S8+ menggunakan memori 4GB RAM dan ruangan storan 64GB, kamera belakang 12-megapixel dan kamera hadapan 8-megapixel.

Di Malaysia, Samsung Galaxy S8 dan Galaxy S8+ ditawarkan dalam tiga pilihan warna, iaitu hitam, kelabu dan juga emas. Mungkin anda yang berminat boleh tandakan halaman pra-tempahan Samsung, dan bersedia untuk membuat pra-tempahan pada 11 April 2017 ini.

Samsung Galaxy S8

Baca : Pandang Pertama Samsung Galaxy S8

Sumber : amanz.my

By neto

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.