Grafik

Pengganti Cip Grafik AMD Selepas Navi Mungkin Dinamakan ‘Arcturus’, Hadir Dengan Rekaan 7nm+

September 27, 2018 0

Nampaknya pengganti cip pemprosesan grafik AMD Navi baru sahaja diperlihatkan, dan ia dikatakan akan hadir dengan kod nama ‘Arcturus’, yang turut berdasarkan nama bintang, selepas Polaris, Vega dan Navi. Kad grafik yang hadir di pasaran sekarang ialah AMD Radeon Vega yang menggunakan binaan 14nm. Penggantinya, yang diberikan kod nama Navi bakal menggunakan cip yang direka […]

Monsta Bekerjasama dengan The Pokémon Company Tayang Pokémon Sun & Moon

Julai 27, 2017 0

Animonsta Studios SDN. BHD. atau dikenali sebagai Monsta, syarikat studio animasi Malaysia yang terkenal dengan siri animasi BoBoiBoy Galaxy, dengan sukacitanya ingin mengumumkan kerjasama di

Pengenalan kepada Photoshop

Januari 28, 2017 0

Perisian Adobe Photoshop ni agak mahal sebab perisian profesional. Biasa la tu.. Barang baik mesti la mahal (iklan petronas… hehe..). Tapi kemampuannya tak perlu dipertikaikan..

Apa itu Photoshop?

Januari 28, 2017 0

Mengikut laman web Adobe.com, Photoshop bermaksud : “redefines digital imaging with powerful new photography tools and breakthrough capabilities for complex image selections, realistic painting, and

Membuka Fail dalam Photoshop

Januari 28, 2017 0

Photoshop boleh membuka hampir kesemua format fail imej atau grafik. Cara nak buka atau bahasa canggihnya open ialah sama macam perisian-perisian lain. Kalau tak tau

Resize Gambar dalam Photoshop

Januari 28, 2017 0

Sebagai permulaan aku akan ajar perkara-perkara basic yang mungkin ramai tak tau atau tak perasan tentang keperluannya. Untuk latihan yang pertama ni aku akan tunjukkan

Menyimpan Fail dalam Photoshop – Save & Save As

Januari 28, 2017 0

Kaedah menyimpan fail sama seperti perisian-perisian lain yang kita pernah guna sebelum ni. Dengan klik menu File > Save atau File > Save As. Tapi

Menyimpan Fail dalam Photoshop – Save for Web & Devices

Januari 28, 2017 0

Satu lagi kaedah menyimpan fail yang terdapat dalam Photoshop ialah Save for Web & Devices. Apakah kegunaannya? Save for Web & Devices adalah kaedah save

Mencerahkan Gambar dalam Photoshop – Levels, Curves & Exposure

Januari 28, 2017 0

Rasanya semua orang dah ada kamera digital kan? Tak kisah la yang murah atau yang mahal. Memang dah jadi trend untuk memiliki kamera digital ni.

Dragon Quest Builder Lagi Best Dari Minecraft?

Januari 26, 2017 0

Baik sepanjang percubaan saya bermain permainan dragon quest builder demo (eng ver) ini, sy merasakan ianya hampir sama dengan permainan minecraft, malah bagi saya ianya umpama melengkapkan apa yang kurang

The post Dragon Quest Builder Lagi Best Dari Minecraft? appeared first on TECHOAIS.COM.

1 2 3 4