TechSemut Malaysia

Grafik

    Pengenalan kepada Photoshop

Pengenalan kepada Photoshop

Perisian Adobe Photoshop ni agak mahal sebab perisian profesional. Biasa la tu.. Barang baik mesti la mahal (iklan petronas… hehe..). Tapi kemampuannya tak perlu dipertikaikan.. Memang menjadi kemestian bagi yang

0 comment Read Full Article
    Apa itu Photoshop?

Apa itu Photoshop?

Mengikut laman web Adobe.com, Photoshop bermaksud : “redefines digital imaging with powerful new photography tools and breakthrough capabilities for complex image selections, realistic painting, and intelligent retouching..” Boleh faham tak?

0 comment Read Full Article
    Membuka Fail dalam Photoshop

Membuka Fail dalam Photoshop

Photoshop boleh membuka hampir kesemua format fail imej atau grafik. Cara nak buka atau bahasa canggihnya open ialah sama macam perisian-perisian lain. Kalau tak tau maknanya kena masuk kelas komputer

0 comment Read Full Article

Resize Gambar dalam Photoshop

  Resize Gambar dalam Photoshop

Sebagai permulaan aku akan ajar perkara-perkara basic yang mungkin ramai tak tau atau tak perasan tentang keperluannya. Untuk latihan yang

0 comment Read Full Article

Menyimpan Fail dalam Photoshop – Save & Save As

  Menyimpan Fail dalam Photoshop – Save & Save As

Kaedah menyimpan fail sama seperti perisian-perisian lain yang kita pernah guna sebelum ni. Dengan klik menu File > Save atau

0 comment Read Full Article

Menyimpan Fail dalam Photoshop – Save for Web & Devices

  Menyimpan Fail dalam Photoshop – Save for Web & Devices

Satu lagi kaedah menyimpan fail yang terdapat dalam Photoshop ialah Save for Web & Devices. Apakah kegunaannya? Save for Web

0 comment Read Full Article

Mencerahkan Gambar dalam Photoshop – Levels, Curves & Exposure

  Mencerahkan Gambar dalam Photoshop – Levels, Curves & Exposure

Rasanya semua orang dah ada kamera digital kan? Tak kisah la yang murah atau yang mahal. Memang dah jadi trend

0 comment Read Full Article

Dragon Quest Builder Lagi Best Dari Minecraft?

  Dragon Quest Builder Lagi Best Dari Minecraft?

Baik sepanjang percubaan saya bermain permainan dragon quest builder demo (eng ver) ini, sy merasakan ianya hampir sama dengan permainan minecraft, malah bagi saya ianya umpama melengkapkan apa yang kurang

The post Dragon Quest Builder Lagi Best Dari Minecraft? appeared first on TECHOAIS.COM.

0 comment Read Full Article

OpenToonz perisian animasi sumber terbuka bagi aplikasi toonz

  OpenToonz  perisian animasi sumber terbuka bagi aplikasi toonz

Perisian pembangunan filem animasi seumpama Toonz kini terdapat dalam versi sumber terbuka yang boleh di muat naik dan digunakan secara

0 comment Read Full Article
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com