Pihak Time telah melancarkan produk perkhidmatan internet mereka kepada pengguna-pengguna di kawasan terpilih dengan menawarkan perkhidmatan sehigga 500 Mbps dengan harga yang mampu di miliki oleh pengguna peribadi. Namun buat masa ini , kawasan-kawasan yang boleh mengunakan perkhidmatan dari pihak Time ini adalah di kawasan appartment atau kondo yang telah di lengkapi kemudahan fiber mereka.

Screen Shot 2016-04-02 at 10.03.09 AMAntara kawasan yang di lihat mempunyai perkhidmatan ini adalan kondominium bukit utama , kondominium mount kiara dan sebagainya . Jika di lihat kawasan yang di sokong masih tiada pun satu kawasan perumahan awam bertanah di sediakan dan masih kekal di manapoli oleh TM .

Dengan harga RM 149 untuk pakage 100 Mbps dan untuk  300 Mbps berharga 189 manakala untuk pakage 500 Mbps dengan harga RM 299 sudah pasti menjadikan ramai yang teruja untuk mengunakan perkhidmatan mereka namun memandangkan kebanyakan kawasan masih tidak di sokong ,  di lihat ianya masih mengecewakan penguna-penguna internet di malaysia dan terpaksa akur dengan pakage yang di sediakan pihak TM.

Untuk menjadi pesaingan kepada TM amatlah tidak masuk akal malah pengguna juga masih tiada pilihan . Di harapkan di masa akan datang lebih banyak lagi kawasan yang akan mereka terokai dan dibenarkan untuk menyediakan perkhidmatan ini .  Buat masa sekarang penulis hanya mampu bermimpi agar perkhimatan berkualiti berkelajuan tinggi akan dapat penulis kecapi . 😀

 

By hasnan

Diploma dalam Sains Komputer (IT) dari UTM Ijazah Sarjana Muda Sains Komputer (IT) dari UKM

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.