terpakai malaysia ucanlah system restorant malaysia

Visual Studio Code 1.0 menyokong linux dan osx dilancarkan

Pembangun aplikasi pengaturcaraan Visual Studio, microsoft telah melancarkan versi VS Code 1.0 yang di bena untuk menyokong sistem pengoperasian selain dari windows iaitu bagi pengguna linux dan Mac OS X . Ia juga dia bena bagi membolehkan ia menyokong pembangunan yang mengunakan bahasa pengaturcaraan  sumber terbuka seperti PHP , python dan  framwork javascript  dan menyokong apilikasi git.

Dalam hal sokongan , mereka menyediakan laman jualan yang menjual module-module sokongan kepada aturcara yang di perlukan . Buat masa ini kebanyakannya adalah module untuk sumber terbuka dan percuma . Link pembelian module melalui link https://marketplace.visualstudio.com/vscode

Untuk membuat pemasangan moduel gunakan kekunci ctrl-p dan masukkan kod cth “ext install php-symbols” untuk sokongan kod PHP.

Langkah ini di lihat usaha mereka bangi menunjukan betapa “komitmen” nya mereka dalam menyokong polisi sumber terbuka . Selepas pelancaran  versi beta  nya pada 1 may 2016 ia telah di muat naik sebanyak 2 juta pengguna . dan kini mereka telah mengumumkan mengeluarkan versi stabil iaitu versi 1.0 .

 

Untuk memuat naik , boleh layari link di bawah

https://code.visualstudio.com/Download#stable-downloads

Write a Comment

view all comments

*