Berita Menarik

Xiaomi Mi 9 Disahkan Akan Hadir Dengan Kamera 48-Megapixel – Menyokong Rakaman Fotografi 4cm Makro

Pembaca : 12
0 0

Xiaomi telah sedia berkongsi sedikit demi sedikit informasi berkaitan telefon pintar akan datang mereka. Kini, Xiaomi turut berkongsi berkenaan sokongan tri-kamera belakang pada telefon pintar Mi 9 akan datang.

Xiaomi Mi 9 akan menyertakan tri-kamera belakang, diterajui oleh kamera 48-megapixel untuk rakaman gambar beresolusi tinggi dengan cantik. Ia menawarkan sokongan aperture pada f/1.75, selain dilengkapi dengan kamera kedua berbentuk sensor telefoto 12-megapixel dengan sokongan zoom optikal 2 kali. Kamera ketiga yang disertakan pula memfokuskan kepada rakaman sudut luas pada 117-darjah melalui sensor 16-megapixel padanya.

Xiaomi Mi 9 Kamera

Xiaomi Mi 9 Kamera

Xiaomi Mi 9 Kamera

Kamera ketiga ini juga dilihat menawarkan sokongan rakaman makro 4cm, sekaligus membolehkan anda merakamkan sesuatu perkara dengan kejituan yang sangat tinggi pada jarak dekat – lebih baik berbanding kebanyakkan peranti lain yang menawarkan jarak rakaman 10cm.

Xiaomi Mi 9 Kamera

Xiaomi bakal melancarkan Mi 9 ini secara rasminya pada 20 Februari ini, dimana kita mungkin akan dapat melihat beberapa contoh rakaman gambar dipertontonkan pada acara pelancarannya kelak.

Sumber : amanz.my

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Tinggalkan Balasan

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.