Berita Menarik

Sokongan ECG Pada Apple Watch Hanya Terhad Untuk Pengguna Amerika Syarikat Untuk Permulaan

Pembaca : 18
0 0

Apple telah memperkenalkan jam tangan pintar terbaru mereka, Apple Watch Series 4 secara rasminya pada awal pagi ini. Ia menawarkan rekaan skrin yang lebih besar, sokongan tindak-balas haptik melalui pemutar Apple Watch, selain turut menyertakan sokongan ECG.

Menggunakan ECG ia menggunakan beberapa sensor terbina dalam mengetahui dan memantau irama denyutan jantung, sekaligus membolehkan doktor mengenal-pasti sebarang masalah dengan jantung pengguna.

Apple Watch Series 4

Ciri ini akan hadir kepada pemnbeli Apple Watch Series 4 selepas penjualan jam tangan pintar ini kelak – dan pengguna akan memerlukan sebuah aplikasi khusus untuk menggunakannya.

Walaubagaimanapun, agak mendukacitakan kerana penawaran ciri ini hanya terhad untuk pengguna di Amerika Syarikat sahaja untuk peringkat permulaan – dan masih tidak mempunyai sebarang perancangan untuk pengguna luar Amerika Syarikat.

Hal ini dilihat kerana memerlukan pengesahan daripada pihak berkuasa sesuatu negara – yang mana mungkin mengambil masa yang sedikit lama berbanding kebiasaan.

Sumber : amanz.my

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Tinggalkan Balasan

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.