Berita Menarik

[Test Produk] WeLoop Hey 3S Jam Tangan GPS Dengan Ketahanan Bateri Sebulan

Pembaca : 22
0 0

Intro

Share Button

Kelebihan

Harga sesuai untuk marhaen
Bateri tahan sebulan
Kalis air sehingga 50m

Kekurangan

Data GPS tak boleh dieksport ke GPX
Paparan kurang cerah
Firmware yang kurang intuitif


Mi Band keluaran Xiaomi adalah penanda aras kepada gajet penjejak aktiviti dalam kategori mampu milik. Pada harga kurang dari RM150, Mi Band 2 telah menjadikan alat ini sangat mampu miliki lebih-lebih lagi dalam kalangan pengguna Malaysia.

Penjejak aktiviti kini menjadi satu keperluan sehinggakan ia sedikit demi sedikit menembus masuk ke jam tangan yang kita pakai. Kita kini boleh memakai hanya satu aksesori di pergelangan tangan yang memiliki kedua-dua fungsi, memberitahu masa dan juga menjejak aktiviti.

Itulah yang ingin dicapai WeLoop melalui jam Hey 3S mereka. Menerima suntikan dana daripada Xiaomi untuk dikomersialkan, Hey 3S adalah sebuah jam tangan pintar yang dilengkapi fungsi menjejak aktiviti.

Apa yang menarik tentang jam ini adalah harganya yang sangat rendah berbanding peranti sekelas dengannya. Untuk sebuah penjejak aktiviti yang memiliki sensor GPS, denyutan nadi, skrin LCD, dan kalis air sehingga 50 meter, RM499 adalah harga yang sukar untuk dipercayai.

Adakah Hey 3S mampu menggugat peranti sekelas dengannya yang lebih gah dan popular? Teruskan membaca reviu ini.


Reka Bentuk

Tidak syak lagi rupa paras Hey 3S memang menyamai sebuah Apple Watch. Badan jam ini berbentuk kuboid dan hampir keseluruhannya dihasilkan dari plastik. Tetapi pada bingkai muka jam, seramik digunakan untuk beri kesan kilat serta  menjadikan jam ini lebih berat.

Sungguhpun plastik, jam ini mempunyai kekalisan air sehingga 50 meter. Ia setanding dengan jam Casio anda dan lebih tahan berbanding Apple Watch dan Samsung Gear S3 yang hanya memiliki kekalisan debu/air IP67.

Muka jam pada Hey 3S menggunakan panel LCD sebesar 1.28″ dengan resolusi 176 x 176. Ya, memang resolusi dan panel yang sempit tapi ia menyumbang pada hayat bateri yang mengagumkan hanya berbekalkan bateri berkapasiti 270mAh.

Pada papan utama, sensor yang boleh ditemui adalah seperti GPS, pengimbas nadi, dan akselerometer.

Dua butang fizikal hadir pada kedua-dua sisi kiri dan kanan Hey 3S. Butang kiri  bertindak sebagai butang “Back” dan membawa anda ke paparan untuk memeriksa tahap bateri manakala butang kanan sebagai butang “OK” serta melancarkan menu.

Tali jam silikon disediakan dan ia memiliki lebar yang standard. Anda boleh membeli tali jam generik di luar sana untuk dipadankan dengan gaya sendiri.

Untuk berhubung dengan telefon, satu Apps khas perlu dimuat turun pada telefon. Sambungan Bluetooth LE digunakan untuk mengemas kini dan mengimport data aktiviti masuk ke telefon.

Halaman Seterusnya: Pengalaman Mengguna & Kesimpulan

Lagi artikel menarik…

sumber asal : http://theskop.com

About Post Author

hasnan

Diploma dalam Sains Komputer (IT) dari UTM Ijazah Sarjana Muda Sains Komputer (IT) dari UKM
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Tinggalkan Balasan

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.