Berita Menarik

#ThinkPad25Tahun – Masa Depan ThinkPad Untuk Asia Tenggara

Pembaca : 12
0 0

ThinkPad telah menyambut ulang-tahunnya yang ke-25 tahun, dan banyak perkara dikongsikan melalui acara sambutannya di Yokohama, Jepun. Dari bapa ThinkPad sehinggalah eksekutif rekaan, mereka telah berkongsi sedikit sebanyak pengalaman serta cabaran yang dilalui sepanjang membangunkan siri komputer ini.

Namun untuk memastikannya sampai di tangan pengguna, strategi pemasaran berdasarkan geografi pengguna perlu diusahakan, bagi memenuhi permintaan spesifik berdasarkan lokasi pengguna di sesuatu rantau.

Pada kali ini, kami bersama Eddie Ang, iaitu Pengarah Eksekutif bagi bahagian Perniagaan Korporat dan Sektor Awam untuk Lenovo Asia Pasifik bagi berkongsi beberapa usaha yang dilakukan Lenovo terutama ThinkPad untuk pasaran ini.

ThinkPad pada pasaran Asia Pasifik secara amnya masih digunakan secara meluas, terutama untuk kegunaan korporat dan institusi pendidikan. Ia menjadi pilihan kerana ia mudah diselenggara, selain memberi penawaran perkhidmatan selepas jualan yang baik ketika pengguna memerlukan khidmat nasihat dan baik-pulih peranti.

Eddie memaklumkan bahawa Lenovo akan sentiasa berinovasi, terutama dari teknologi-teknologi yang akan ditempatkan pada ThinkPad. Peranti siri ThinkPad ini boleh dikatakan sebagai penanda aras untuk perletakkan sesuatu fungsi baru, yang mana akan ditempatkan pada produk Lenovo yang lain sekiranya ia menerima maklumbalas yang baik dari pengguna.

ThinkPad sering dikaitkan dengan penawaran peranti mahal, dan kami ada bertanyakan mengenai strategi untuk pasaran ThinkPad mampu milik. Eddie memaklumkan Lenovo menawarakan sejumlah ThinkPad mampu milik melalui E-series dan L-series, yang mampu memberikan pengalaman pengkomputeran yang mampu bertahan lama.

Eddie turut berkongsi yang mana Lenovo kini sedang giat untuk memperluaskan produk melalui pasaran e-dagang, dalam memenuhi permintaan masa kini. Pembelian melalui laman e-dagang banyak membantu pengguna mendapatkan produk Lenovo, tanpa perlu risau dengan masalah kualiti atau kes penipuan dari segi penerangan untuk sesuatu produk. Di Malaysia, Lenovo sendiri mempunyai kedai rasmi di Lazada, yang mana turut menawarkan sejumlah produk perkomputeran terkini yang meliputi kesemua bajet pengguna.

Lenovo ThinkPad P40 Yoga

Pada akhir sesi, Eddie juga berkongsi perancangan untuk produk ThinkPad berasaskan AMD, yang mana akan dipasarkan sekiranya ia mampu memberi produktiviti yang lebih lagi untuk pengguna. Sekiranya fungsi tersebut mampu memberi manfaat yang besar, Eddie memaklumkan yang ia pasti akan ada produk untuknya.

Sumber : amanz.my

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Tinggalkan Balasan

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.